OMGAAN MET EMOTIES

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

hart

Hier toont Jan den Boer dat je door meditatiebeoefening kunt leven vauit een innerlijke bevrijde staat, als een liefdevol en betrokken mens.
Jan Flameling, filosoof

Het hart heeft geen kennis. Het hart is wijsheid.
Tulku Lobsang Rinpoche

Oefeningen en meditaties

Het idee van het boek Schakel door naar je hart is dat veranderingen in je gedrag en je leven pas mogelijk zijn als je vanuit een doordachte intentie jezelf gaat oefenen. Je kunt leren schakelen tussen emotie, gevoel en denken. Als je deze houdingen ook letterlijk in je lijf kunt voelen, word je je veel bewuster van de keuzes die je hebt. De foto's hieronder brengen de verschillende houdingen in beeld.

oefeningenstad

Vervolgens kun je leren om een stilte moment te nemen voordat je daadwerkelijk in actie komt. In dit moment van stilte kun je de afweging maken tussen het volgen van je emoties, je gedachten of je gevoel. In het boek wordt voorgesteld dat je deze drie wegen letterlijk in kaart brengt, zodat je heel duidelijk in beeld hebt hoe je elke keer vast kunt lopen in emoties en overtuigingen en hoe de weg van het gevoel, de weg van het hart een weg van liefde en contact kan zijn.

Je kunt de houdingen nogmaals bekijken op deze video (bij voorkeur schermvullend via het symbool rechts onderin):

Oefenen met het kruispunt 

Hieronder twee tekeningen van het kruispunt zoals deze ook in het boek staan. De ene is een voorbeeld, de ander kun je downloaden en zelf invullen.

kruispunt

kruispuntvoorbeeld

 

 

 

 

 

 

 

Download het voorbeeld
hiernaast om zelf in te vullen