TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Avondcursus Tantra, het geheim van de liefde 

Negen donderdagavonden 

Start donderdagavond 10 oktober 2024

Locatie: Sensibel, Capelle aan den IJssel 

Een mooie sfeervolle zaal, goed bereikbaar, direct bij treinstation Capelle aan den IJssel, gratis parkeren.

Link: https://centrumsensibel.nl

Data en tijden avondcursus 

Data: 10/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, 19/12. (17/10 en 24/10 herfstvakantie).

Tijd: 19:30 - 22:00.

Kosten: € 350

Via dit formulier kun je inschrijven voor deze groep   

Wij bieden in negen avonden een compleet tantra programma: leven in liefde, omgaan met verlangen (en zin of geen zin) omgaan met emoties, tantrische rituelen, tandava, kashmirische massage. Voor singles en stellen. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen. 

Gelijkgestemde mensen ontmoeten, de rust van meditatie, het genieten van dans, rituelen en aanraking en gezellig napraten met een drankje: onze donderdag avondcursus van negen avonden biedt je elke week weer verbinding en diepgang en voedt je voor de rest van de week. Wil je dat ook aan jezelf of aan je relatie geven, doe dan mee met onze volgende avondcursus.

We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden. 

Deelnemers over onze cursus: 

'Het was een hele liefdevolle fijne reis om samen te mogen doen. Jan & Caroline, wat inspirerend om te ervaren dat alles wat jullie, zelfs na jarenlange tantra-ervaringen, zelf leren en dit weer delen met ons, jullie reisgenoten. Dank jullie wel! Jullie zorgen voor veiligheid zodat wij alle rust en ruimte krijgen om te mogen oefenen, los van de uitkomst.' - Ingrid

'Tantra helpt me om in de liefdevolle vriendelijkheid met de ander te kunnen blijven. Het is heel ontroerend als ik iemand echt aan kan kijken, zonder uitreiken of mezelf terug te trekken.' 

'Ik heb het gevoel in een voortdurende staat van verliefdheid te zijn, waarin aardig zijn, het ervaren van schoonheid buiten, al die mooie dingen, er altijd zijn.' 

De avondcursus bestaat uit 9 donderdagavonden. De cursus biedt de kans om ons complete programma mee te maken. We bouwen het zorgvuldig op, zodat je de kans krijgt om tantra stap voor stap in je leven te integreren. De avondcursus is geschikt voor beginners, maar kan ook heel interessant zijn om je kennis en ervaring van tantra te verdiepen. Sommige deelnemers doen meerdere keren mee en ontdekken dat dit een enorme verdieping geeft van tantra in je dagelijks leven. 

De cursus is ook een kans om mensen te ontmoeten, zowel tijdens de workshops als met een drankje na afloop. Het is bijzonder om zo dit proces met andere mensen te delen.  

 

In deze cursus komen al onze thema's aan bod: liefde, verlangen en genieten.

Wat ga je ervaren?

Hoe ga jij om met liefde, verlangen en genieten? Wanneer ervaar daarin geluk, balans en verbinding, wanneer verwarring of maakt het je juist verdrietig? Is dat iets wat je overkomt?

Stel je voor dat je meedoet met de cursus. Dat je op een van de eerste avonden al een gevoel van verbinding en liefde ervaart dat je misschien al langere tijd niet meer gevoeld hebt. Dat gebeurt elke keer weer opnieuw. En is voor ons ook elke keer weer ontroerend om te zien.

En dat je vervolgens ontdekt dat een nieuwe betekenis mogelijk is, die je gaat oefenen, waardoor je binnen enkele weken al veel meer liefde en verbinding gaat ervaren.

Veel mensen denken dat liefde en seksuele vervulling iets is wat je toevallig overkomt en ook weer kan verdwijnen. Dat noemen we in tantra een romantische illusie. Onze hele cultuur is bepaald door deze illusie, dus het is niet makkelijk om daaruit te stappen. Tantra biedt je een totaal andere visie: liefde is een keuze waarin je kunt oefenen. We bieden ook een vernieuwende visie op seksualiteit. Stel je voor dat je de discussie over zin of geen zin kunt loslaten. Dat je seksualiteit meer benaderd als meditatie, een levensenergie waarin je nieuwsgierig aanwezig kunt zijn en je met jezelf of elkaar kunt verbinden. Dat maakt je vrij om elk moment van de dag de liefde en het verlangen te voelen, zonder dat er iets bevredigd moet worden en zonder dat je iets hoeft te onderdrukken. Je kunt elk moment in vrijheid kiezen hoe je jezelf met de liefde en levensenergie verbindt en hoe je dit eventueel met een partner kunt delen.

Wat gaan we doen?

We beginnen altijd even met dansen, waarin je meestal al verrast wordt hoe fijn het is om jezelf meer te gaan voelen en daardoor de verbinding met anderen ook dieper te ervaren. We doen actieve meditaties waarin je oefent in balans en kiezen voor liefde, en nodigen je uit om die in je dagelijks leven regelmatig te doen. We werken met ademhalingstechnieken zoals de inner flute en andere tantrische rituelen. Ook doen we de kashmirische massage en de tandava, in een vorm die jou past, dat kan ook gekleed zijn, en op die afstand die voor jou en je massagepartner goed voelt. Partnerkeuze voor dit soort oefeningen doen we heel zorgvuldig. Deze veilige setting is voor ons heel belangrijk.

We doen in de cursus geen seksuele handelingen, maar onderzoeken wel hoe je seksuele energie en emoties kunt transformeren naar levensenergie. Zo verbinden we bekken met hart. We komen in de cursus niet met lange theoretische verhalen, maar geven wel betekenis aan jouw ervaring, waardoor helderheid ontstaat. Zo verbinden we hoofd met hart. En als levensenergie en helderheid samen smelten in je hart, ervaar je pure liefde.

De tantrische transformatie beïnvloedt niet alleen je liefdesleven, maar kan op alle gebieden van je leven leiden tot meer inzicht, vrijheid, genieten en open, liefdevolle contacten met anderen.

Reactie van een deelnemer: Ik vond het heel prettig dat jullie, mede door jullie persoonlijk openheid, een warme en veilige sfeer wisten te creëren. De avonden waren voor mij zowel heerlijk als confronterend en leerzaam. Een waanzinnig mooie combinatie vind ik dat. Enorm bedankt hiervoor. Ik probeer het zo veel mogelijk toe te passen en eigen te maken. In dit geval geniet ik van het verlangen naar meer en hecht wel aan het resultaat. Dus tot ziens!

Tantra:
Een zachte streling, een lief woord, een stralende blik. Woorden, lichaamstaal, er zijn zoveel manieren om te verbinden. Soms vanuit zachtheid, soms juist vanuit passie. Soms diep gevoeld, soms helder doordacht. Als je dezelfde taal spreekt, is verbinding meestal makkelijk. Kun je ook verbinden vanuit een verschillende taal? Nieuwsgierig zijn naar het verlangen van de ander, wat je zelf misschien op dat moment niet voelt. Openstaan voor argumenten terwijl je hoofd misschien al wat vol zit. Kiezen voor liefde terwijl de romantiek op dat moment ver te zoeken is. Jouw liefde en zachtheid delen met iemand die op dat moment verhard is. Kunnen zijn met het ongemak en vertrouwen dat het samensmelten ook weer kan komen.
Wij ontdekken in ons leven en onze relatie elke keer opnieuw dat we zo de oordelen over goed en fout kunnen loslaten. Maar we kiezen ook niet voor het andere uiterste, dat alles zo maar goed is. Wij vinden in ons tantrisch leven een derde weg: niet vaststaan in je eigen betekenis van liefde, verlangen of intimiteit, maar nieuwsgierig bewegen. Je letterlijk verplaatsen in de ander. Woorden doorvoelen en belichamen, jezelf en de ander daarin ontmoeten. Bewegen, ontmoeten en verbinden.
Nieuwsgierig? Kom nu in beweging, ga staan, ga bewegen, ga dansen, jezelf aanraken, geef er woorden aan, ga voelen hoe je liefde, verlangen en intimiteit op verschillende manieren kunt ervaren en delen met jezelf en je omgeving.
 
Kom in beweging en doe mee met deze avondcursus.

 

Een goede samenvatting van het verhaal over het geheim van de liefde staat in het volgende artikel: https://www.tantratraining.nl/PDF/Paravisiejuni2019Tantra.pdf 

Dit is verder uitgewerkt in ons nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde. Zie de boekenpagina van deze website: http://tantratraining.nl/boekentantra 

Het nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde van ons kan gebruikt worden als cursusboek.

Via dit formulier kun je inschrijven voor deze groep  

 Meer lezen en kijken? 

Leren van tantra

In dit artikel een samenvatting van de essenties van onze tantra trainingen: een korte samenvatting van ons verhaal, vijf oefeningen voor tantrisch zelfonderzoek en de vier belangrijkste oefeningen om tantra te gaan leven.

Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift Wendy, herfst 2022

 

Een mooi artikel dat je zal raken: het persoonlijke verhaal van Alissa en Jaime, op zoek naar een liefde die altijd blijft stromen.

'Als je seks verbindt met liefde en een helder denken wordt het een meditatieve en extatische levensenergie die 24 uur per dag kunt ervaren in alles wat je doet.'

Je eeuwige bron van liefde en seks (Onkruid, mei 2020)

'Ik geloof niet dat ik eerder tantra zo goed uitgelegd heb gezien.' Frank, hoofdredacteur Onkruid.

 

Ons Tantra aanbod

Dit is onze trailer, een korte samenvatting van 5 minuten van alles wat we doen en geven, met mooie beelden uit onze workshops, van Ibiza en de verschillende televisie opnamen.

Hier vind je de video