TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

HOME-tantraHOME-therap 

De jaartraining is de kans om je vijf weekenden te verdiepen in het complete tantraproces, zodat dit een diepgaande invloed in je leven kan krijgen. De jaartraining vindt plaats op een prachtige verbouwde boerderij in Drenthe, waar je kunt genieten van de verbinding met de groep, heerlijk vegetarisch eten en een prachtige omgeving.

Lees hier meer

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

In English

UK Flag

Chambre d'amour tijdens schrijfweek over mijn nieuwe roman

Eind juli een fantastische schrijfweek gedaan bij Geert Kimpen in Zuid-Frankrijk. De afgelopen jaren heb ik boeken en artikelen in een essayistische stijl geschreven, mijn droom vanaf mijn 16e is nog steeds het schrijven van een roman. Deze schrijfweek was daarvoor een fantastische start. De uitdaging is om in de woorden van een van de trainers de 'glazen stolp' van mijn taal te halen, en nog meer mijn gevoel te gaan tonen. Een weg die ik de afgelopen jaren afgelegd heb het behulp van tantra en de liefdevolle steun van Caroline, en nu ga verdiepen in mijn schrijfproces.

Hieronder een voorproefje, voorgelezen tijdens een Chambre d'amour tijdens de Schrijfweek. Het speelt zich af in een tantratempel in Khajuraho, India (de ik persoon ben ik niet zelf, het is een verhaal):
'We gaan tegenover elkaar zitten en kijken naar elkaar in het schemerlicht. Het is alsof ik weer de stem hoor van onze tantratrainer: kijk niet alleen elkaar in de ogen, durf naar alles te kijken, nieuwsgierig, zonder oordeel. Ik zie dat zij door haar mond gaat ademen en hoor hoe haar ademhaling wat versneld. Ik sluit daarop aan. Langzaam bouwt zich een gevoel van extase op in mijn lijf en tegelijkertijd voel ik een diepe rust. Als we zo een half uur tegenover elkaar gezeten hebben, komt zij bij mij op schoot. Zachtjes glij ik in haar, ze voelt zacht, warm en open. Dan zitten we helemaal stil, zonder nog iets te doen. We verliezen het gevoel van tijd, dan zien we dat het buiten licht begint te worden. 
Ze maakt zich los en gaat tegenover mij zitten. We kijken elkaar aan. Ineens zie ik om haar lichaam een kleuren gloed ontstaan, die langzaam maar zeker uitbreidt. Verbaast verbreek ik de de stilte. ‘Zie jij dit ook?’ ‘Die kleuren?’ Vraagt ze. Ja knik ik. Als mijn hoofd beweegt, veranderen de kleuren. Langzaam beweeg ik mijn hoofd naar haar toe. Ineens spatten de kleuren uiteen in een groot wit licht. Even is het alsof we samen opgaan in het licht. Dan dooft het langzaam uit. Verwonderd zitten we stil tegenover elkaar.'

Reacties mogelijk gemaakt door CComment