TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra Eindejaars Retraite, voor singles en stellen

Data en tijden: donderdag 28 december 2023 - maandag 1 januari 2024.

We starten donderdagavond 18.30 uur met soep en broodjes, de training start om 19.30 uur. Het einde van de retraite is maandag 17.00 uur.

Locatie: Smalhoorn, Orvelte.

Kosten: € 500 per persoon.

Verblijfkosten: € 350 per persoon.

Korting bij laag inkomen: € 40, in overleg met ons.

Hier kun je je inschrijven

Vijf dagen genieten op een prachtige plek en met een compleet tantra programma: leven in liefde, omgaan met verlangen (en zin of geen zin) omgaan met emoties, tantrische rituelen, tandava, kashmirische massage. Genieten van ontmoetingen, lekker eten en de sauna en hot tub. Het oude jaar afronden en het nieuwe jaar beginnen met een mooi ritueel. Voor singles en stellen. 

Deze tantra retraite is de kans om je te verdiepen in het complete tantra proces, zodat dit een diepgaande invloed in je leven kan krijgen. Door meditatie op het verlangen ontdek je een nieuwe vrijheid in jezelf, waarin je niet meer geleefd wordt door je emoties of gedachten, maar nieuwsgierig in verbinding kunt zijn met alles wat zich afspeelt. In tantrische rituelen kun je deze verbinding op een liefdevolle en respectvolle manier ervaren.

Maria, die al zoveel jaren fantastische maaltijden maakt voor de jaartraining, zal in deze retraite voor heerlijk vegetarisch eten zorgen. 

De tantraopleiding was en is nog steeds de beste tantratraining die ik heb gehad en ik heb vele, vele trainingen gehad. Dus geef jezelf deze prachtige kans om te groeien. Louiza Obedi. 

Tantra: verdiepen en verbinden

We onderzoeken hoe je kunt leren kiezen om te leven vanuit liefde, zodat liefde een stabiele basis wordt in je eigen leven en je relatie. Daarin leren we omgaan met emoties, blokkerende gedachten en impulsief gedrag. Het gaat er niet om deze te onderdrukken, maar om te leren daarin vrij te bewegen vanuit een basis van diep doorvoelde liefde. En zoals altijd onderzoeken we het verlangen, zodat je daar ook vrij in leert bewegen. Vanuit deze basis gaan we een rijk aanbod van tantrische rituelen onderzoeken. Daarbij komen onder meer aan bod de tandava en kashmirische tantramassage. Ook zullen we een aantal nieuwe tantrische rituelen met jullie delen. Een aantal oefeningen kunnen naakt gedaan worden, maar het is nooit een verplichting. We creëren met jullie een veilige omgeving waarin grenzen verkennen op een prettige manier uitdagend kan zijn.

“Jan en Caroline, twee zeer integere mensen die een prachtige training geven. Voor mij de basis geweest in het liefdevol naar mezelf zijn.” Hanneke Wolff

Nieuw: in vrijheid bewegen in liefde, verlangen en seksualiteit.

We hebben onze training uitgebreid en verdiept met een heel praktische vorm om in gesprek te gaan over jouw betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit. Je komt samen met andere deelnemers letterlijk in beweging langs een lijn van betekenissen, waardoor je diepgaand kunt ervaren hoe bevrijdend dit kan zijn. We hebben dit ook uitgewerkt als een nieuw, vijfde deel van ons boek Tantra, het geheim van de liefde, die voor de retraite uitkomt als zesde druk. Je kunt hierover meer lezen in het volgende artikel van ons: https://www.tantratraining.nl/PDF/ParaVisie_5_2023_LiefdeIntimiteit.pdf 

Hieronder een voorbeeld van het onderzoek naar de liefde en daaronder de plaatjes over de verbinding. In het weekend gaan we ook meditaties doen om die verbinding steeds meer te kunnen ervaren.

 

Eén van de deelnemers van onze trainingen, Liesbeth Dollekamp, beschrijft haar ervaring als volgt: “Het besef dat ik langs ‘de lijn’ kan bewegen geeft vrijheid. Er is niet een fixed mindset, maar het geeft de mogelijkheid om situaties steeds opnieuw vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Hiermee de balans te zoeken, zodat liefde en flow ontstaan. Ik oefen al met meditaties en visualisaties, maar de oefening om je te plaatsen op de lijn ga ik er zeker aan toevoegen. Dit geeft zo’n helder en duidelijk inzicht in waar je staat en laat zo mooi zien en voelen dat je kunt verplaatsen, dat niets hoeft vast te staan.’

Locatie:

Smalhoorn (www.smalhoorn.nl), een prachtige en sfeervolle locatie in de buurt van Orvelte (Drenthe). Op deze locatie zijn zowel de training, de maaltijden als de overnachting

Smalhoorn

Smalhoorn

Smalhoorn

Er zijn verschillende slaapplekken. Ruimtes voor twee of drie personen op de slaapzolders. Slaapplekken voor twee personen in eigen ruimtes in het hoofdgebouw, in de hooiberg of de kota. Ook kun je je eigen tent opzetten of een camper plaatsen.

's Avonds zitten we regelmatig rond een vuurtje of in een tent buiten.

Er is ook een sauna en een hottub die we regelmatig gebruiken.

Smalhoorn