HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantra, genieten van het verlangen

'Jammer genoeg gaat de hele wereld er vanuit dat iedereen weet hoe hij moet liefhebben.
Nergens is dus een opleiding of universiteit die de kunst van de liefde leert.
Vreemd dat het allerbelangrijkste zo verwaarloosd wordt.'

Osho, Liefde en seks

Een overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda rechtsboven of via deze link 

Volgende activiteiten: 

Tantra en het coronavirus:

Je kunt nu online sessies en online workshops boeken.

Het is onzeker wanneer we onze tantra activiteiten weer kunnen voortzetten. Zoals voor veel evenementen in Nederland, volgen ook wij het beleid dat we de evenementen uitstellen en zodra het mogelijk is alsnog gaan geven.

Zie verder de informatie over onze online sessies en de informatie die beschikbaar is op deze website op de homepagina: https://www.tantratraining.nl/index.php

 

Online workshops:

 

Workshop Tantra en het geheim van de liefde in tijden van lockdown.

Zondag 5 april 11:00 uur - 13.30 uur

Kosten: € 15 - € 30 per persoon, afhankelijk van je financiële situatie op dit moment.

De wereld is in korte tijd onherkenbaar veranderd. Nu we veel thuis zijn, alleen of met onze geliefde of ons gezin, staan we voor nieuwe uitdagingen om toch met elkaar in verbinding te blijven. Als ziekte en verdriet dichtbij komen, kan die uitdaging nog groter worden.

Ook nu biedt tantra een kans om te leren leven vanuit balans en vanuit liefdevolle aandacht. Wij bieden een online workshop aan van tweeënhalf uur, waarin we op dezelfde manier als tijdens onze live workshops een combinatie bieden van oefenen, een deelronde en een toelichting over de betekenis van tantra in jouw leven. Onze eerste ervaringen met deze online workshops zijn heel positief.

Het tantrische geheim van de liefde gaat over het leren doorzien van de romantische illusie dat liefde er vanzelf moet zijn, en het jezelf oefenen in liefde als een keuze, ook als het leven pijn doet. Als je jezelf hierin dagelijks oefent, ontstaat een nieuwe balans en een nieuwe vorm van liefdevol verbinden.

Als je je aanmeldt, sturen wij een kwartier voor de start een link naar het programma Zoom. Met een paar eenvoudige handelingen kun je dan verbinding maken en zie je ons en jezelf in het scherm.

Omdat sommige mensen sterk in inkomen achteruitgaan, en dat voor anderen niet geldt, bieden we een gedifferentieerd tarief. € 30 is het tarief voor de workshop, als je sterk in inkomen achteruitgegaan bent, is het tarief € 15. 

Betaling: rekeningnummer NL77INGB0003905018

Betaling t.n.v. J.W. den Boer en C.S. van Wijngaarden te Vleuten.

Aanmelden: door ons een mail te sturen, met het e-mailadres waarnaar we de link voor de workshop kunnen sturen. Ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de training Tantra, het geheim van de liefde via de volgende link: http://www.tantratraining.nl/index.php/liefdestraining 

Online workshop Tantra voor stellen inclusief kashmirische massage 

Zaterdag 11 april, 11:00 uur - 13:30 uur. 

Ineens veel meer samen zijn met je geliefde in tijden van lockdown, hoe vind je de balans en hoe kun je je intimiteit verdiepen? In deze workshop nemen we jullie eerst mee in meditaties om meer in balans en verbinding te zijn met elkaar, en kunnen we daarover delen met elkaar. Vervolgens nemen we jullie mee in de tandava en de kashmirische massage. De massage doen we na de uitleg eerst online met zijn allen gekleed, daarna sluiten we af en kun je kiezen hoe je die samen nog verder gaat delen.

Aanmelden: door ons een mail te sturen, met het e-mailadres waarnaar we de link voor de workshop kunnen sturen. Ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs: € 15 - € 30 per persoon. Omdat sommige mensen sterk in inkomen achteruitgaan, en dat voor anderen niet geldt, bieden we een gedifferentieerd tarief. € 30 is het tarief voor de workshop, als je sterk in inkomen achteruitgegaan bent, is het tarief € 15.  

Betaling: rekeningnummer NL77INGB0003905018. 

Betaling t.n.v. J.W. den Boer en C.S. van Wijngaarden te Vleuten. 

Meer informatie over kashmirische massage kun je vinden via de volgende link voor een andere workshop:

http://www.tantratraining.nl/index.php/workshops-en-lezingen/kunst-van-het-aanraken 

 

4 april: Workshop Hoe tantra je liefdesleven kan verrijken (Amsterdam), meer informatie: https://www.tantratraining.nl/index.php/workshops-en-lezingen/hoe-tantra-je-liefdesleven-kan-verrijken

16 mei: Tantrische Liefde Festival, meer informatie: https://www.tantratraining.nl/index.php/tantrafestivals

Op vrijdag 20 november start de nieuwe jaartraining, meer informatie via de volgende link: http://www.tantratraining.nl/index.php/jaartraining 

 

Ons nieuwe boek is uit: Tantra, het geheim van de liefde (na al de 2e druk). 

Op dit gedeelte van de website kun je informatie vinden over onze tantratrainingen. Op de pagina Wat is Tantra? staat onze visie op tantra.

Je kunt video's van onze workshops en interviews zien op de pagina Tantra in beeld via deze volgende link

Tantra, het geheim van de liefde

Samenvatting van de visie van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden in hun nieuwe boek over het 'geheim van de liefde' en de manier waarop het tantrische boeddhisme kijkt naar liefde en relaties.

Hier vind je de video

Je kunt op deze website gratis artikelen van Jan over tantra downloaden. Jan heeft een aantal boeken geschreven over Tantra en andere onderwerpen, deze kun je bestellen via deze site. Ons nieuwe gezamenlijke boek: Tantra, het geheim van de liefde is in april 2019 uitgekomen.

In de agenda staat een overzicht van het komende programma van onze workshops en trainingen, op de volgende pagina's meer informatie hierover.

Je kunt ons ook inhuren voor een workshop of lezing tijdens een bijzondere bijeenkomst, een feest of een bedrijfsbijeenkomst. Wij stemmen de inhoud af op je vraag, en ook het tarief gaat in afstemming met wat beschikbaar is.

Onze werkwijze en grenzen: in onze workshops zijn er geen seksuele handelingen en wij geven geen tantramassage.

Een mooie samenvatting van het tantraverhaal is te zien in het televisie interview van Arie Boomsma met Jan den Boer.
 
Een tantraworkshop van ons werd uitgezonden  op RTL 5, in het programma Sex Academy, 8 december 2014. Kijk hier deze workshop terug.

Reacties van deelnemers :

Hanneke Wolff, Facebook, 14 december 2017: 'Jan en Caroline, twee zeer integere mensen die naast het schrijven van boeken een prachtige jaartraining geven. Voor mij de basis geweest in het liefdevol naar mezelf zijn en mild worden naar al mijn ervaringen van weleer. Dagelijks pluk ik de vruchten van deze prachtige kloppende reis bij deze twee kanjers!' 

Een deelnemer: 'Ik heb genoten van hoe jullie de cursus hebben gefaciliteerd. Het allermooist vind ik daarvan dat jullie een levend voorbeeld geven van wat jullie hebben overgedragen. 'You walk your talk...'

Meer reacties kun je lezen via deze link.

Ons aanbod:

Voor ons is Tantra is een manier van leven, in onze liefdes relatie en het dagelijks leven. Deze manier van leven hebben we uitgewerkt in onze trainingen met een doordacht en doorleefd programma, gebaseerd op een verscheidenheid van tantrische tradities, het boeddhisme, de wetenschap en een lange ervaring als trainer: sinds 1994 (Jan) en sinds 2008 (Caroline).

Onze primaire inspiratie is het Tibetaans tantrisch boeddhisme, onder meer onze leraar Tulku Lobsang Rinpoche. Wat we geven is een westerse vorm van neo-tantra, met de nadruk op de spirituele kant, waarbij seksuele energie wel geïntegreerd wordt, maar de nadruk ligt op de meditatieve kant daarvan. 

In onze trainingen staan twee thema’s centraal: leven vanuit liefdevolle aandacht en omgaan met verlangen. We beginnen altijd met een oefening, dan een deelronde en dan een uitleg vanuit de ervaring van de deelnemer. Daardoor is het geen theoretisch concept, maar geven we wel betekenis aan tantra, geïntegreerd met de ervaring van de deelnemer. Zo kan tantra onderdeel worden van je dagelijks leven.

In de opbouw van onze trainingen is er eerst veel aandacht voor het vinden van balans en liefdevolle aandacht aan jezelf, zodat je vervolgens respectvol de oefeningen met anderen kunt doen. Er is veel aandacht voor het kunnen en durven stellen van grenzen en het kunnen aangeven van je verlangens. Verder werken we ondermeer met dans, aanraken, ademtechnieken, tantrische rituelen en kashmirische massage.

Ons aanbod: dagworkshops, avondcursussen, een jaartraining van vijf weekenden, een kleinschalige tantrafestival met ongeveer 120 deelnemers (in mei) en een grootschalig tantra festival met ongeveer 300 deelnemers (in november), een tantraweek op een prachtige plek op Ibiza in de zomer, individuele sessies.

We hebben onze visie uitgewerkt in een aantal boeken en een groot aantal artikelen en een aantal video’s. De artikelen en video’s zijn gratis te vinden op deze website. 

 

Wij hopen dat deze site je inspireert om Tantra een onderdeel van je eigen leven te maken.

Tot ziens bij één van onze activiteiten!

Jan en Caroline

Als je helemaal aanwezig bent in het moment
en kunt genieten van het verlangen zonder uitreiken of terughouden
ontdek je dat alle verlangen verwijst naar de liefde
en word je gedragen in de armen van de liefde zelf.