HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

 

Zaterdag 23 oktober 2021: het zeventiende

Tantra Festival in Djoj, Rotterdam, 11:30 uur-23:00 uur

Thema Tantra festival: Tantra, het grote geheim van de liefde

Het festival kost € 65. 

Locatie: Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam.

Wil je je aanmelden voor het tantrafestival op 23 oktober 2021? Dat kan via dit formulier

Je kunt het oude programma van 2019 lezen via deze link

Hier vind je de zaalindeling van 2019

Via deze link kun je de routebeschrijving naar Djoj bekijken

Download hier de plattegrond van Centrum Djoj

Lees meer over het festival in dit artikel uit de Djoj-krant  

Meld je op tijd aan, het festival van 2019 was ruim tevoren uitverkocht. 

Het tantrafestival is een jaarlijks terugkerende unieke kans om kennis te maken met de verschillende vormen van tantra, biodanza, e.d. zoals die op dit moment in Nederland gegeven worden. 

Het festival biedt kennismaking en inspiratie, maar ook op vernieuwing en verdieping. Een kans om te proeven van de verschillende vormen van tantra en dergelijke. Dat betekent ook dat de sfeer en de inhoud van de workshops heel verschillend kan zijn. Soms is het meer gericht op spiritualiteit en meditatie, soms meer op intimiteit en seksuele energie, soms beide. Wel houden alle begeleiders er rekening mee dat het een laagdrempelige dag is waar iedereen ontspannen mee kan doen met de activiteiten.

Er zijn 36 workshops in acht zalen. De afgelopen jaren was het festival uitverkocht met 260 deelnemers en 40 trainers. De inschrijving start om 11.45 uur, de eerste workshop is van 13.00 uur tot 14.45 uur, de tweede van 15.15 tot 17.00 uur. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is het diner. De volgende workshops zijn van 19.00 uur tot 20.45 uur van 21.15 uur tot 23.00.

Het festival wordt georganiseerd door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Jan zal samen met Caroline ook twee workshops geven. Het programma wordt verder gevuld door zowel bekende als minder bekende namen uit de Nederlandse wereld van tantra, en mogelijk ook enkele buitenlandse tantratrainers.

Als je je aanmeldt krijg je ongeveer een week tevoren het entreebewijs, het definitieve programma en de zaalindeling per mail.

Wil je je aanmelden voor het tantrafestival op 23 oktober 2021? Dat kan via dit formulier

Hier vind je het programma van het vorige festival ter informatie 

Als je meer wilt lezen over onze visie op tantra en het tantrafestival kan dat in het artikel via de volgende link:

Waar tantra werkelijk over gaat. (Gepubliceerd in Djoj krant, juni 2015) 
 

Thema Tantra festival: Tantra, het grote geheim van de liefde

Alleen liefde ervaren wij als iets dat boven dualiteit uitgaat. Dat heeft liefde tot het aangewezen instrument gemaakt waarmee je in de wijsheid van tantra kunt delen.
Osho. Het boek der geheimen.
 
Seks of meditatie, uitleven of onderdrukken, bewust of onbewust, zin of geen zin? Tantra nodigt je uit de tegenstellingen los te laten. Alle tegenstellingen zijn uiteindelijk een verlangen naar eenheid. Liefde is het geheim van deze eenheid. Het grote geheim van tantra is dat we deze liefde al zijn, de kunst is ons dat elke keer weer te herinneren. De paradox van tantra is dat het veel wijsheid en oefening vraagt om ons elke keer weer te herinneren dat de liefde er vanzelf al is.
 
Tantra is niet om je om onmatigheid kansen te bieden. Tantra is er om ze te transformeren.
Osho. Het boek der geheimen.
 
Duidelijke grenzen zijn in het festival belangrijk: geen seksuele handelingen, geen genitaal contact. Als er naakt in de workshop is, wordt dat duidelijk aangeven bij de tekst van de workshop.
 
Tantratrainers op het tantrafestival 9 november 2019
 

Het Tantrische Liefde Festival van 17 april 2021 gaat niet door vanwege corona maatregelen.