HET VERLANGEN NAAR VERBINDING

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Weekend Tantrische relaties

Data en tijden: nog niet bekend, 18:30 uur een lichte maaltijd, 19:30 uur start, tot zondag ............17:00 uur.

Kosten weekend: € 195 per persoon.

Verblijfkosten: € 125 per persoon.

Dit weekend is alleen voor stellen en gelegenheids-stellen.

Meld je hier aan

Hoe kun je de liefde levend houden waar het ooit zo mooi mee begon? In dit weekend starten we bij de liefde en de chemie die de basis van een relatie is en onderzoeken we vervolgens hoe je dit elke keer opnieuw kunt creëren. 

Na vele jaren tantra leven en trainen worden de essenties van tantra voor ons steeds duidelijker. Dat hebben we verwoord in ons nieuwe boek, Tantra, het geheim van de liefde. En daarmee gaan we ook dit weekend vernieuwen.

In onze samenleving ligt de nadruk op een romantische opvatting van liefde, verlangen en seksualiteit. Mee bewegen in de spontane golven van verliefdheid en opwinding, golven die komen, maar ook weer gaan. Een mooi en fascinerend proces, maar in veel gevallen onvoldoende voor een langdurige stabiele relatie.

Tantra biedt een spirituele aanvulling op de romantische liefde. Je kunt kiezen voor een heldere intentie om vanuit liefde te leven en jezelf daarin dagelijks oefenen. Volgens tantra is de essentie van ons bewustzijn pure liefde, maar vergeten we dat af en toe als we meegenomen worden op de golven van emoties en oordelen. In tantra gaan we mediteren op al die heftige golven die ons dreigen over te nemen, waardoor we steeds meer gaan leven en handelen vanuit een zee van pure liefde waarin de golven in vrijheid kunnen bewegen. Als je dagelijks gaat mediteren op je emoties, oordelen en seksuele energie, dan leef je steeds meer vanuit een verbinding tussen meditatie en extase, waarin pure liefde ontstaat. Dat zien we in onze eigen relatie en bij de mensen die onze trainingen en relatiesessies volgen.

Het gaat daarbij niet alleen om een partnerrelatie. Het begint met de liefdesrelatie met jezelf, waardoor je de romantische afhankelijkheid van de ander los kunt laten. Je kunt leren om je in openheid en vrijheid te verbinden: in een partnerrelatie, maar ook in vriendschappen, familie en werk.

We zien dat er veel onwetendheid is over deze vorm van liefde, en dat deze kennis en het oefenen veel liefde brengt in deze wereld.

Maar we zien ook dat het voor veel mensen niet makkelijk is om de discipline op te brengen om echt vanuit een heldere intentie te gaan oefenen. Wij ondersteunen je daarin graag met deze training.

Een mooie samenvatting van onze vernieuwde tantra visie en ons nieuwe boek is gepubliceerd in het juninummer van ParaVisie, je kunt dit lezen via de volgende link: https://www.tantratraining.nl/PDF/Paravisiejuni2019Tantra.pdf  

(Lees verder op deze pagina meer).

We hebben hiervoor een prachtige nieuwe locatie gevonden in Luttelgeest, Het Trefpunt. Een mooie grote zaal en tweepersoons slaapkamers, zodat iedereen een eigen kamer heeft.

Lees meer over tantrische relaties in het artikel van Jan via de volgende link: Tantrische relaties. Liefdevol leven kun je leren (Onkruid, september 2017)

Hier vind je de website van Het Trefpunt

Meld je hier aan


Relaties: chemie én kiezen                                                          

Relaties vragen een investering, zowel als je gelukkig bent samen als wanneer je steeds meer verwijdering voelt. In dit weekend willen we met jullie onderzoeken hoe je elke keer opnieuw de weg naar de liefde kunt vinden. Juist dat gezamenlijk onderzoek in een groep kan heel verrijkend zijn voor je liefdesrelatie: delen en leren van elkaar.

Liefde heeft twee dimensies: de spontane chemie, het gevoel van verliefdheid dat je overvalt én het kiezen voor liefde en jezelf oefenen in een verbindende relatie. Die spontane verliefdheid duurt gemiddeld drie maanden, maar we hebben in onze cultuur de illusie dat dat ‘vanzelf’ er ook de rest van onze relatie moet zijn. Daardoor stellen we te hoge eisen aan elkaar of gaan we snel naar de volgende relatie.

Wij hebben ontdekt dat je het gevoel van liefde elke keer opnieuw kunt creëren, door zelfonderzoek en actieve meditaties. Als je afstand en irritatie voelt, kun je eerst de liefde in jezelf weer ontdekken en je vervolgens daarin verbinden met je geliefde. Zelfs als je geliefde uit contact is, kun je in contact zijn met dit uit contact zijn. Dan ontstaat er een diepgaandere verbinding. En als je verliefd wordt op een ander, kun je ontdekken dat je door die projectie de verliefdheid, het verlangen in jezelf weer ontdekt hebt, en die vervolgens weer kunt verbinden met je eigen partner.

Als de zin in seks verdwijnt, kun je in tantra nieuwe dimensies van seks ontdekken waardoor de hele vraag over zin of geen zin verdwijnt en seks een natuurlijk onderdeel van je relatie wordt, veel rijker dan de spontane lust in die eerste drie maanden. Zo wordt elk probleem, elke strijd en elke vlucht uit de relatie juist een kans om jezelf weer te verbinden in die ene, unieke relatie die ooit begon met die prachtige verliefdheid.

Jan en Caroline schreven dit artikel 'Tantrische relaties, acceptatie en investeren' voor de Djoj-krant, juni 2017.

Meld je hier aan