TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Hoe tantra je liefdesleven kan verrijken

Workshop over leven in liefde en balans

Zondag 8 september 2024

De Roos, Amsterdam

Kosten: € 105. 

Wij organiseren zelf geen lunch, je kunt in De Roos een lunch bestellen, je kunt zelf een lunch meenemen, of in de buurt iets kopen.

Tijd: 10.30- 17.00 uur 

Aanmelden via deze link  

Als je helemaal aanwezig bent in het moment
en kunt genieten van het verlangen zonder uitreiken of terughouden
ontdek je dat alle verlangen verwijst naar de liefde
en word je gedragen in de armen van de liefde zelf.

Hoe gelukkig ben jij in de liefde? En heb je wel eens afgevraagd hoe dat geluk bepaald wordt door de betekenis die jij aan liefde geeft? En dat er misschien ook een andere betekenis mogelijk is? 

We bieden een actieve workshop met dans, aanraken, ontmoetingsoefeningen en tantrische rituelen. Daarin kun je ontdekken welke betekenis tantra in jouw liefdesleven kan krijgen en krijg je praktische oefeningen die je in het dagelijks leven kunt gebruiken.

Liefde leren we meestal door toevallige voorbeelden en verhalen, en vervolgens zijn we verbaasd dat het lang niet altijd geeft wat we ervan verwachten. Dus gaan we in deze workshop onderzoeken wat jouw liefdesverhaal is, hoe dat in je leven vorm krijgt en wat je verlangens zijn. En vervolgens of er een nieuwe betekenis van liefde mogelijk is, waarvoor je kunt kiezen en die je kunt gaan leven. 

Deze workshop is zowel om je relatie te verrijken als je die hebt, als om te leren relateren als je geen relatie hebt. Omdat zowel stellen als singles meedoen, leren we van elkaar. Maar het gaat niet alleen over liefdesrelaties, het kan ook je relatie met jezelf en met vrienden, familie en collega's verrijken.

Verlangen, emoties en overtuigingen.

Tantra is voor ons een onderzoek naar het verlangen. Veel mensen worstelen met hun verlangen, in hun leven en in hun relatie. Het verlangen moet zo snel mogelijk bevredigd worden, of je kunt je verlangen juist niet goed voelen. Dat leidt tot strijd in relaties, gedoe over zin of geen zin. Door in een tantrische meditatie bewust te worden van de beweging van het uitreiken en terughouden, wordt het mogelijk een balans te bereiken waarin het verlangen verstilt en tegelijkertijd extatisch en meditatief voelt. Zo kun je leren dat er een middenweg van het verlangen is, waarin niets moet en alles mogelijk is. Je kunt leren genieten van het verlangen. Dit is gebaseerd op het boeddhistische inzicht dat begeerte lijden veroorzaakt en verlangen een ervaring van verlichting kan zijn. Je kunt leren de beweging van begeerte, uitreiken of terughouden, te herkennen en los te laten en steeds meer aanwezig te zijn in puur liefdevol verlangen. Van daaruit wordt een diepgaande liefdesverbinding mogelijk in een relatie, waarin je als het ware wordt gedragen door de liefde zelf.

Dit onderzoek doen we niet alleen voor het verlangen, maar ook voor overtuigingen en emoties. Wanneer laat je hierdoor meeslepen, en is er ook een keuze voor verbinding mogelijk? In deze workshop leren we contact te maken met de essentie van ons bewustzijn: liefdevolle aandacht. Dan wordt het mogelijk om in contact met jezelf en de ander te zijn, zelfs al is de ander niet altijd in contact met jou. Daarin ontstaat een diepgaande ervaring van vrijheid, verbinding en geluk.  

 

Wat gaan we doen? 

We gaan in verschillende oefeningen en rituelen ontdekken dat we veel dagelijkse problemen en conflicten kunnen oplossen door met meditatieve aandacht erbij te zijn. Het dagelijks leven als tantrameditatie. Het interessante daarvan is dat het geen extra tijd kost, en deze nieuwsgierige houding heel bevrijdend is.

Dit is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je seksuele energie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid.

We werken met lichaamswerk, tantrisch dansen, meditatie, massage, bewustzijnsonderzoek en het uitwisselen van ervaringen. Je komt meer in contact met je eigen gevoel, je leert blokkerende gedachten doorzien en je wordt vervolgens uitgenodigd de nieuw ontdekte openheid te delen met anderen in tantrische rituelen. 
We zorgen voor een veilige en respectvolle sfeer, waarin wij duidelijke grenzen stellen en jullie grenzen gerespecteerd worden. 

De workshop is voor singles en paren. Je kunt ook deelnemen als je een relatie hebt maar alleen wilt komen.

Een goede samenvatting van ons tantra verhaal staat in het volgende artikel van Jan: 

Tantra, genieten van je verlangen: http://www.tantratraining.nl/Artikelen/ParaAstro.pdf (gepubliceerd in ParaAstro, 2010)

Dit is verder uitgewerkt in ons nieuwe boek Tantra, het geheim van de liefde, zie de boekenpagina van deze website: http://tantratraining.nl/boekentantra

Lees meer over verlangen op de volgende pagina: https://www.tantratraining.nl/index.php/verlangen  

Aanmelden via deze link

Voorwaarden voor deelname 

 

Ons Tantra aanbod

Dit is onze trailer, een korte samenvatting van 5 minuten van alles wat we doen en geven, met mooie beelden uit onze workshops, van Ibiza en de verschillende televisie opnamen.

Hier vind je de video