TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Tantrische liefde 

Ervaar een verbindend veld van liefde in jezelf en met de ander 

Voor singles en stellen

Datum nog niet bekend, 10.30 - 17.00 uur, € 105

De Roos, Amsterdam

Hier kun je je aanmelden

Een nieuwe workshop. Een fascinerend onderzoek naar ervaring en betekenis, die je leven en relaties in beweging en verbinding brengt.

Heb je ook een diepgaand verlangen naar een liefdevol leven, de liefde voor jezelf,  een liefdevolle relatie, liefde in vriendschappen en verbinding met collega's? En vraag je je af waarom dat niet altijd lukt? In deze workshop gaan we op onderzoek. Allereerst zullen we in de oefeningen en ontmoetingen ervaren hoe heel snel een diepgaand en verbindend veld van liefde kan ontstaan. Vervolgens onderzoeken we hoe je die liefde op een meditatieve manier zo diep kan leren kennen dat je die steeds meer in je leven kunt gaan ervaren en delen.

Om liefde een plek in je leven te geven, is alleen liefde ervaren niet genoeg. Hoe kun je hierover communiceren, hoe kun je jezelf en de ander veel beter en diepgaander leren begrijpen, zodat een liefdevolle en diepgaande ontmoeting elke keer opnieuw mogelijk wordt? Gaan met ons mee op onderzoek. 

ohm

We geven een workshop waarin je kunt genieten van tantrische rituelen en ontmoetingen, en tegelijkertijd een boeiende en diepgaande reis door de betekenis van liefde, verlangen en intimiteit die jou gaat ondersteunen om tantra ook echt in je eigen leven te gaan integreren en ervaren.

Liefde heeft veel betekenissen, het kan heerlijk zijn om helemaal op te gaan in de romantische liefde, soms overvalt je de pure liefde en op andere momenten, als het niet vanzelf gaat, is het ook mogelijk om te kiezen voor liefde en dat te ervaren en te leven.
Tantra nodigt uit om vrij te leren bewegen in al deze betekenissen van liefde, en jezelf en een ander daarin nieuwsgierig te ontmoeten.
In deze workshop gaan we dat op verschillende manieren ervaren, elke keer weer verbonden door tantrische wijsheid en het tantrische verlangen naar verbinding. Je bent welkom om jouw liefde te delen in deze workshop.

We onderzoeken hoe we tegenstellingen zoals goed of fout kunnen loslaten, en kunnen leren om te bewegen in verschillende betekenissen, zodat je jezelf en de ander oprecht nieuwsgierig kunt ontmoeten. Het is fascinerend en ontroerend om te zien hoe dan inzicht en verbinding ontstaat.

Het is verhelderend om in de oefeningen en ontmoetingen te ontdekken hoe je soms vast kunt staan, waardoor je zonder dat je het door hebt, moeite hebt om de verbinding met jezelf of een ander te ervaren. Door letterlijk in beweging te komen, te bewegen tussen de verschillende betekenissen van woorden en dat ook lijfelijk te ervaren, en met elkaar daarover in gesprek te gaan, ontstaan boeiende openingen die direct voelbaar en ervaarbaar worden in je leven. Vanuit een verbinding tussen denken/hoofd, voelen/hart en emotie/buik ontstaat helderheid en levensenergie. Heel bijzonder hoe dat de transformeert in een diep voelbaar veld van liefde in jezelf en de hele groep.

Ingrid schreef het volgende over haar ervaring in onze training in het voorjaar van 2023: Het was een hele liefdevolle fijne reis om samen te mogen doen. Jan & Caroline, wat inspirerend om te ervaren dat alles wat jullie, zelfs na jarenlange tantra-ervaringen, zelf leren en dit weer delen met ons, jullie reisgenoten. Dat jullie alles delen waarvan jullie geleerd hebben, alles wat stroomt en alles wat stilstand gaf en wat dan bijdraagt aan opnieuw in beweging komen, ook letterlijk door fysiek te bewegen, zodat we dansend door het leven mogen gaan. Alles mag er zijn en alles draagt bij aan de uitnodiging tot leermomenten. Dank jullie wel! Jullie zorgen voor veiligheid zodat wij alle rust en ruimte krijgen om te mogen oefenen, los van de uitkomst. 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het niet ervaren door alleen te lezen, maar het is een unieke vorm die we hier bieden, geef jezelf de kans om het te ervaren in de workshop!

Wat gaan we doen?
We beginnen altijd even met dansen, waarin je meestal al verrast wordt hoe fijn het is om jezelf meer te gaan voelen en daardoor de verbinding met anderen ook dieper te ervaren. We doen actieve meditaties waarin je oefent in balans en kiezen voor liefde, en nodigen je uit om die in je dagelijks leven regelmatig te doen. We werken met ademhalingstechnieken andere tantrische rituelen. Partnerkeuze doen we heel zorgvuldig. Deze veilige setting is voor ons heel belangrijk.
De tantrische transformatie beïnvloedt niet alleen je liefdesleven, maar kan op alle gebieden van je leven leiden tot meer inzicht, vrijheid, genieten en open, liefdevolle contacten met anderen.

Verdiepend lezen?

Wil je meer verdiepen in de achtergronden van de workshop? Je kunt kiezen om dat nu te doen of na de workshop. Voor de een is het goed om eerst te ervaren, de ander wil juist wat meer achtergronden kennen. Hieronder een kans om het meer verdiepend te lezen, en de uitnodiging om dat ook te doorvoelen.

Vrij én verbindend bewegen in de betekenis van verlangen

Waar sta jij op de lijn van verlangen? Ben je meer degene die initiatief neemt, uitreikt, of zelfs wat drammerig is, of juist meer degene die terughoudt, voorzichtig is, onzichtbaar kan worden? Wat gebeurt er als je iemand tegenkomt die op een ander punt staat? Ervaar je hem of haar als grijperig of juist als onbereikbaar? En wordt dat oordeel niet gekleurd door jouw positie? En wat zou er gebeuren als jullie samen op deze lijn gaan staan, uitspreken waar je staat, nieuwsgierig worden naar de ander, van plek verwisselen, opnieuw uitspreken, verbindend gaan bewegen, elkaar ontmoeten vanuit verschillende posities?

In onze tantratrainingen doen we deze oefening regelmatig.

Eén van de deelnemers, Liesbeth Dollekamp, beschrijft haar ervaring als volgt: “Het besef dat ik langs ‘de lijn’ kan bewegen geeft vrijheid. Er is niet een fixed mindset, maar het geeft de mogelijkheid om situaties steeds opnieuw vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Hiermee de balans te zoeken, zodat liefde en flow ontstaat. Ik oefen al met meditaties en visualisaties, maar de oefening om je te plaatsen op de lijn ga ik er zeker aan toevoegen. Dit geeft zo’n helder en duidelijk inzicht in waar je staat en laat zo mooi zien en voelen dat je kunt verplaatsen, dat niets hoeft vast te staan.” 

Dit gaan we ook onderzoeken voor liefde, seksualiteit en communicatie.

Lees meer over vrij én verbonden bewegen in de betekenis van liefde, verlangen en intimiteit in het volgende artikel: 

Liefde, verlangen en intimiteit...
Waar sta jij?

Veel mensen leven in een toevallige betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit. Wat ze tegenkwamen in hun opvoeding, in films, boeken en in ontmoetingen, bepaalde hun kijk op genoemde zaken. Dat maakt ze lang niet altijd gelukkig, maar ze onderzoeken zelden waar ze eigenlijk in geloven en of het ook anders kan.

Wij hebben ontdekt dat er een veel bredere betekenis mogelijk is, waarin ruimte bestaat om te kiezen voor liefde, te genieten van het verlangen, en seksuele energie en meditatie te verbinden.

Lees, probeer het uit, kom in beweging: zodat emotie, gevoel en denken kunnen verbinden.  

Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift Paravisie, mei 2023

Verbindend en vrij bewegen in de betekenis van tantra

En ook in de betekenis van tantra kunnen we verbindend leren bewegen. Wij nodigen je uit om niet op zoek te gaan naar de ‘ware tantra’, maar om verbindend te leren bewegen in de betekenis van tantra. 

Lees ons artikel hierover:

 

Vrij bewegen in de betekenis van tantra

Als je op zoek gaat naar tantra workshops, kun je in een verwarrende wereld terecht komen: tantramassage, valleiorgasme workshops of juist stille meditatieve ervaringen. Jan en Caroline nodigen uit om niet op zoek te gaan naar de ‘ware tantra’, maar om in vrijheid te leren bewegen in de betekenis van tantra.

Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift Koorddanser, 28 maart 2023

Welkom bij onze workshop!