TANTRA, TRAININGEN EN THERAPIE

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden

Het 19e Tantra festival, Odessa Muiderpoort, Amsterdam.
5 november 2023.

Tickets: € 85

Diner, koffie en thee: € 18 

Totaal: € 103

Aanmelden via de volgende link (niet via onze standaard inschrijfformulieren):

https://hipsy.nl/shop/18572-het-19e-tantra-festival

We hebben weer een prachtig compleet programma, met bekende en nieuwe namen, lees via de volgende links: 

Voorlopig programma

Voorlopige zaalindeling

Thema tantra festival: tantrische liefde 

Liefde heeft veel betekenissen, het kan heerlijk zijn om helemaal op te gaan in de romantische liefde, soms overvalt je de pure liefde en op andere momenten, als het niet vanzelf gaat, is het ook mogelijk om te kiezen voor liefde en dat te ervaren en te leven.
Tantra nodigt uit om vrij te leren bewegen in al deze betekenissen van liefde, en jezelf en een ander daarin nieuwsgierig te ontmoeten.
Op het festival gaan we dat op veel verschillende manieren en vanuit veel verschillende visies ervaren, elke keer weer verbonden door tantrische wijsheid en het tantrische verlangen naar verbinding. Je bent welkom om jouw liefde te delen op het festival.

Plattegronden Odessa Muiderpoort

 

Het tantra festival is een jaarlijks terugkerende unieke kans om kennis te maken met de verschillende vormen van tantra, biodanza, e.d. zoals die op dit moment in Nederland gegeven worden. In 2004 was dit het eerste tantra festival in Nederland, de voorgaande 17 festivals organiseerden wij in Djoj in Rotterdam, het 18e festival was in 2022 voor de eerste keer in Odessa Muiderpoort. Er waren gemiddeld 300 deelnemers met 36 workshops verspreid over acht zalen gedurende een hele dag.

Op dit festival in Odessa Muiderpoort zijn er ongeveer 28 workshops. De inschrijving start om 11.15 uur, van 12.15-12.45 is er een gezamenlijke bijeenkomst/workshop, de eerste workshop is van 13.00 uur tot 14.45 uur, de tweede van 15.15 tot 17.00 uur. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is het diner. De volgende workshops zijn van 19.00 uur tot 20.45 uur. Vanaf 21:15 uur is er een gezamenlijke afsluiting met veel dans en ontmoeten.

Het festival biedt kennismaking en inspiratie, maar ook op vernieuwing en verdieping. Een kans om te proeven van de verschillende vormen van tantra en dergelijke. Dat betekent ook dat de sfeer en de inhoud van de workshops heel verschillend kan zijn. Soms is het meer gericht op spiritualiteit en meditatie, soms meer op intimiteit en seksuele energie, soms beide. Wel houden alle begeleiders er rekening mee dat het een laagdrempelige dag is waar iedereen ontspannen mee kan doen met de activiteiten.

Duidelijke grenzen zijn in het festival belangrijk: geen seksuele handelingen, geen genitaal contact. Als er naakt in de workshop is, wordt dat duidelijk aangeven bij de tekst van de workshop.

Het festival wordt georganiseerd door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden in samenwerking met Odessa Muiderpoort. Jan en Caroline zullen ook twee workshops geven. Het programma wordt verder gevuld door zowel bekende als minder bekende namen uit de Nederlandse wereld van tantra, en mogelijk ook enkele buitenlandse tantratrainers. 

Als je je aanmeldt krijg je ongeveer een week tevoren het entreebewijs, het definitieve programma en de zaalindeling per mail. 

For English speakers:

If you are English speaking, and you want to participate in the festival, we will indicate in some workshops that they are mainly experiential, so that you are not so dependent on the language. If you understand a little bit of Dutch, and sometimes ask a question to a trainer or participant, you can still participate in such a workshop, and thus make a program for yourself of four workshops that are suitable for you.

 

Op deze video kun je de sfeer proeven van een van onze workshops op een tantra festival van ons in 2019:

Workshop 'Het geheim van de liefde'

Samenvatting van workshop tijdens de opening van het festival 'Tantrische relaties' op 18 mei 2019 in Centrum Djoj in Rotterdam.

Hier vind je de video

Meer lezen over onze visie op tantra? 

Een mooi artikel dat je zal raken: het persoonlijke verhaal van Alissa en Jaime, op zoek naar een liefde die altijd blijft stromen.

'Als je seks verbindt met liefde en een helder denken wordt het een meditatieve en extatische levensenergie die 24 uur per dag kunt ervaren in alles wat je doet.'

Je eeuwige bron van liefde en seks (Onkruid, mei 2020)

'Ik geloof niet dat ik eerder tantra zo goed uitgelegd heb gezien.' Frank, hoofdredacteur Onkruid. 

 
 

 

Tantratrainers op het tantra festival 9 november 2019

 

 

 

Tantra Festival

Zaterdag 25 mei 2024 in Heart to Heart in Bussum

 

Een festival in vier zalen.

14 workshops, vier series van vier workshops.

Maximaal 130 deelnemers.

Voor singles en stellen.

Thema: Tantrische Liefde

Ter informatie: 

Het OUDE programma van 2023 vind je hier

Via dit formulier kun je je inschrijven. 

Plattegrond Heart House

Parkeren Heart House

Parkeren Heart House plattegrond omgeving

 

Tijd: 10.00 (entree open) tot 21 uur.

Prijs: € 85, lunch, diner en koffie/thee € 22. 

(Als je kiest voor lunch en diner: op het inschrijfformulier staat een totaal bedrag van € 102, dit moet dan € 107 zijn).

Je kunt kiezen of je wel of niet een lunch + diner wilt. 

 
Heb je zin in een heerlijke dag afwisselende tantra workshops, ervaren van contact en liefdevolle verbinding, mensen ontmoeten en lekker eten? Ben jij nieuw en nieuwsgierig naar verschillende vormen van tantra? Of heb je al veel ervaring met tantra en wil je verdieping? Kom dan naar ons festival.
Een festival is bij ons altijd ontmoeten en genieten én ook verdieping en betekenis.
 

Programma Festival Tantrische Liefde, 13 mei 2023

Verbindend bewegen in de betekenis van tantra, verlangen, liefde en seksualiteit

10:00 uur: inschrijven

11:00 uur-12:00 uur. Jan en Caroline: openingsritueel over de liefde

12:00 uur-13:00 uur lunch

13:00 uur-14:45 uur: vier workshops over verlangen, liefde en seksualiteit.

15:15 uur-17:00 uur: vier workshops over tantrische intimiteit en seksualiteit, over aanraken en massage

17:00 uur-18:30 uur: diner

18:30 uur-19:45 uur: vier workshops over tantrisch verbinden met dans, biodanza, massagedans, tantric dance.

20:00 uur-20:45 uur: Jan en Caroline: afsluitend ritueel

Over het festival

Het festival biedt kennismaking en inspiratie, maar ook op vernieuwing en verdieping. Een kans om te proeven van de verschillende vormen van tantra en dergelijke. Dat betekent ook dat de sfeer en de inhoud van de workshops heel verschillend kan zijn. Soms is het meer gericht op spiritualiteit en meditatie, soms meer op intimiteit en seksuele energie, soms beide. Wel houden alle begeleiders er rekening mee dat het een laagdrempelige dag is waar iedereen ontspannen mee kan doen met de activiteiten.
Duidelijke grenzen zijn in het festival belangrijk: geen seksuele handelingen, geen genitaal contact. Als er naakt in de workshop is, wordt dat duidelijk aangeven bij de tekst van de workshop.
Het festival wordt georganiseerd door ons. Wij zullen ook drie workshops geven. Het programma wordt verder gevuld door zowel bekende als minder bekende namen uit de Nederlandse wereld van tantra.
Jan en Caroline organiseren al sinds 2004 het Nederlandse tantra festival.

Over het thema van het festival:
Er zijn veel verschillende vormen van tantra. Dit festival is een kans om te ontdekken dat het niet om de 'waarheid' over tantra gaat, en dat je vrij kunt leren bewegen in verschillende vormen van tantra. Kom ontdekken wat tantra jou te bieden heeft. En we onderzoeken vervolgens ook hoe je vrijer kunt leren bewegen in de betekenis van belangrijke thema's zoals liefde, verlangen en seksualiteit. Veel mensen leven in een toevallige betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit. Wat je tegenkwam in je opvoeding, in films, in boeken, in ontmoetingen. We hebben ontdekt dat er een veel bredere betekenis mogelijk is, waarin het mogelijk is om te kiezen voor liefde, te genieten van het verlangen en seksuele energie en meditatie te verbinden. Het is mogelijk is om verbindend in die betekenis te gaan bewegen, en dan kun je jezelf en elkaar nieuwsgierig ontmoeten en samen kiezen voor een nieuwe betekenis, die ook elk moment anders mag zijn. Het is fascinerend en ontroerend om te zien hoe dan inzicht en verbinding ontstaat. 

Eén van de deelnemers van onze trainingen, Liesbeth Dollekamp beschrijft haar ervaring over in vrijheid leren bewegen als volgt: 'Het besef dat ik langs “de lijn” kan bewegen geeft vrijheid. Er is niet een fixed mindset, maar het geeft de mogelijkheid om situaties steeds opnieuw vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Hiermee de balans te zoeken zodat de liefde en flow ontstaat. Dit geeft zo een helder en duidelijk inzicht in waar je staat en laat zo mooi zien en voelen dat je kunt verplaatsen, dat het dus niet vast staat.'
 

Lees meer over het thema van het festival in de onderstaande nieuwe artikelen van ons:

 

Liefde, verlangen en intimiteit...
Waar sta jij?

Veel mensen leven in een toevallige betekenis van liefde, verlangen en seksualiteit. Wat ze tegenkwamen in hun opvoeding, in films, boeken en in ontmoetingen, bepaalde hun kijk op genoemde zaken. Dat maakt ze lang niet altijd gelukkig, maar ze onderzoeken zelden waar ze eigenlijk in geloven en of het ook anders kan.

Wij hebben ontdekt dat er een veel bredere betekenis mogelijk is, waarin ruimte bestaat om te kiezen voor liefde, te genieten van het verlangen, en seksuele energie en meditatie te verbinden.

Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift Paravisie, mei 2023

 
 

Vrij bewegen in de betekenis van tantra

Wat is tantra? Tantramassage, valleiorgasme workshops of juist stille meditatieve ervaringen. Jan en Caroline nodigen uit om niet op zoek te gaan naar de ‘ware tantra’, maar om in vrijheid te leren bewegen in de betekenis van tantra.

Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift Koorddanser, 28 maart 2023

 

Op deze video kun je de sfeer proeven van een van onze workshops op een tantra festival van ons in 2019:

Workshop 'Het geheim van de liefde'

Samenvatting van workshop tijdens de opening van het festival 'Tantrische relaties' op 18 mei 2019 in Centrum Djoj in Rotterdam.

Hier vind je de video

Meer lezen over onze visie op tantra? 

Een mooi artikel dat je zal raken: het persoonlijke verhaal van Alissa en Jaime, op zoek naar een liefde die altijd blijft stromen.

'Als je seks verbindt met liefde en een helder denken wordt het een meditatieve en extatische levensenergie die 24 uur per dag kunt ervaren in alles wat je doet.'

Je eeuwige bron van liefde en seks (Onkruid, mei 2020)

'Ik geloof niet dat ik eerder tantra zo goed uitgelegd heb gezien.' Frank, hoofdredacteur Onkruid.